Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pożywne leczo. Któż nie zna, któż nie lubi. :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12392
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13299
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12392
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13299
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Składniki
Warzywa i kiełbasę kroimy jak na zdjęciu obok ->
Kiełbasę obsmażamy na oliwie, tak żeby się lekko zarumieniła. Średni ogień, ok. 3 min.
Rozgrzewamy głęboki garnek i dolewamy nieco oliwy, odrobinę. Dodajemy cebulę i smażymy przez jakieś 3-4 minuty, do miękkości. Dodajemy pieczarki. Całość przykrywamy i dusimy na małym ogniu. Jeśli rondel zaczyna być suchy i się przypalać, dolewamy wody.
Na patelni obsmażamy cukinię aż się zredukuje i zrobi lekko brązowa. Wtedy i dopiero wtedy wrzucamy do rondla, dodajemy także surową paprykę. Przykrywamy i dusimy przez kolejne 20 min. W międzyczasie przyprawiamy gałką muszkatołową oraz ostrą papryką zależnie od upodobań. Co 5 min, uzupełniamy płyny sokiem pomidorowym.
Nabieramy chochlą i podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego!