Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pożywne leczo. Któż nie zna, któż nie lubi. :)
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 102
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5627
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2679
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 102
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5627
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2679
Składniki
Warzywa i kiełbasę kroimy jak na zdjęciu obok ->
Kiełbasę obsmażamy na oliwie, tak żeby się lekko zarumieniła. Średni ogień, ok. 3 min.
Rozgrzewamy głęboki garnek i dolewamy nieco oliwy, odrobinę. Dodajemy cebulę i smażymy przez jakieś 3-4 minuty, do miękkości. Dodajemy pieczarki. Całość przykrywamy i dusimy na małym ogniu. Jeśli rondel zaczyna być suchy i się przypalać, dolewamy wody.
Na patelni obsmażamy cukinię aż się zredukuje i zrobi lekko brązowa. Wtedy i dopiero wtedy wrzucamy do rondla, dodajemy także surową paprykę. Przykrywamy i dusimy przez kolejne 20 min. W międzyczasie przyprawiamy gałką muszkatołową oraz ostrą papryką zależnie od upodobań. Co 5 min, uzupełniamy płyny sokiem pomidorowym.
Nabieramy chochlą i podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego!