Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 499

Dodano:

Odsłon: 3235

Szybkie, pożywne leczo. Któż nie zna, któż nie lubi. :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Warzywa i kiełbasę kroimy jak na zdjęciu obok ->

  2. Kiełbasę obsmażamy na oliwie, tak żeby się lekko zarumieniła. Średni ogień, ok. 3 min.

  3. Rozgrzewamy głęboki garnek i dolewamy nieco oliwy, odrobinę. Dodajemy cebulę i smażymy przez jakieś 3-4 minuty, do miękkości. Dodajemy pieczarki. Całość przykrywamy i dusimy na małym ogniu. Jeśli rondel zaczyna być suchy i się przypalać, dolewamy wody.

  4. Na patelni obsmażamy cukinię aż się zredukuje i zrobi lekko brązowa. Wtedy i dopiero wtedy wrzucamy do rondla, dodajemy także surową paprykę. Przykrywamy i dusimy przez kolejne 20 min. W międzyczasie przyprawiamy gałką muszkatołową oraz ostrą papryką zależnie od upodobań. Co 5 min, uzupełniamy płyny sokiem pomidorowym.

  5. Nabieramy chochlą i podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń