Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, pożywne leczo. Któż nie zna, któż nie lubi. :)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9685
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 311
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5854
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9685
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 311
Składniki
Warzywa i kiełbasę kroimy jak na zdjęciu obok ->
Kiełbasę obsmażamy na oliwie, tak żeby się lekko zarumieniła. Średni ogień, ok. 3 min.
Rozgrzewamy głęboki garnek i dolewamy nieco oliwy, odrobinę. Dodajemy cebulę i smażymy przez jakieś 3-4 minuty, do miękkości. Dodajemy pieczarki. Całość przykrywamy i dusimy na małym ogniu. Jeśli rondel zaczyna być suchy i się przypalać, dolewamy wody.
Na patelni obsmażamy cukinię aż się zredukuje i zrobi lekko brązowa. Wtedy i dopiero wtedy wrzucamy do rondla, dodajemy także surową paprykę. Przykrywamy i dusimy przez kolejne 20 min. W międzyczasie przyprawiamy gałką muszkatołową oraz ostrą papryką zależnie od upodobań. Co 5 min, uzupełniamy płyny sokiem pomidorowym.
Nabieramy chochlą i podajemy z ulubionym pieczywem. Smacznego!