Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste szybkie i pyszne danie jednogarnkowe w sam raz na obiad lub kolację.
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 306
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3094
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 25
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 150
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 306
Pierogi warmińskie to specjał wpisany na listę produktów tradycyjnych jako dz...
Odsłon: 3094
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 25
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 150
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i siekamy drobno. Wrzucamy do garnka z odrobiną oleju i smażymy.
Kiełbasę kroimy w plasterki. Paprykę w różnych kolorach myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka z cebulką i czosnkiem. Dodajemy przyprawy oraz 1 łyżkę koncentratu pomidorowego i wszystko mieszamy razem i gotujemy dalej.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki i dodajemy do garnka. Cukinie kroimy w ćwiartki (półplasterki), dodajemy do garnka i wszystko mieszamy razem. Na koniec wlewamy passatę pomidorową ( ja używam z czosnkiem ma lepszy smak) Gotujemy wszystko około 30 minut. Jeżeli będzie zbyt gęste można dolać odrobinkę wody. Podajemy ciepłe ze świeżym pieczywem.