Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste szybkie i pyszne danie jednogarnkowe w sam raz na obiad lub kolację.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1142
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 111
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 436
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1142
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 111
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 436
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 67
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czosnek obieramy i siekamy drobno. Wrzucamy do garnka z odrobiną oleju i smażymy.
Kiełbasę kroimy w plasterki. Paprykę w różnych kolorach myjemy i kroimy w kostkę. Dorzucamy do garnka z cebulką i czosnkiem. Dodajemy przyprawy oraz 1 łyżkę koncentratu pomidorowego i wszystko mieszamy razem i gotujemy dalej.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki i dodajemy do garnka. Cukinie kroimy w ćwiartki (półplasterki), dodajemy do garnka i wszystko mieszamy razem. Na koniec wlewamy passatę pomidorową ( ja używam z czosnkiem ma lepszy smak) Gotujemy wszystko około 30 minut. Jeżeli będzie zbyt gęste można dolać odrobinkę wody. Podajemy ciepłe ze świeżym pieczywem.