Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podczas imprezy. Jest kolorowe, aromatyczne i smaczne. Może być podane zarówno z kromką chleba, jak i z ryżem. Polecam.
Leczo
Składniki
- 3 – 4 średnie cebule
- czosnek 2 ząbki
- ok 60 dag kiełbasy
- 2 żółte papryki
- 2 czerwone papryki
- 2 małe cukinie
- 5 – 6 pomidorów
- 1 mała czerwona papryczka chilli
- 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
- oliwa z oliwek
- 1/2 kostki rosołowej
- ok 2–3 szklanek wody
- słodka i ostra papryka w proszku
- sól, pieprz
Składniki
- 3 – 4 średnie cebule
- czosnek 2 ząbki
- ok 60 dag kiełbasy
- 2 żółte papryki
- 2 czerwone papryki
- 2 małe cukinie
- 5 – 6 pomidorów
- 1 mała czerwona papryczka chilli
- 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
- oliwa z oliwek
- 1/2 kostki rosołowej
- ok 2–3 szklanek wody
- słodka i ostra papryka w proszku
- sól, pieprz

Etapy przygotowania
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, aż się zrumieni. Następnie dodajemy czosnek, kiełbasę. Podsmażmy jeszcze przez kilka minut. Dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę. Dolewamy wodę wraz z rozpuszczoną kostką rosołową. Chwile dusimy. Następnie dodajemy, sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz również pokrojoną w kostkę, cukinię (młodej cukinii nie trzeba obierać). Doprawiamy papryczką chilii i przecierem pomidorowym. Dusimy do momentu aż cukinia będzie miękka ale nie rozgotowana (czyli około 15-20 minut). Przyprawiamy do smaku.
Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (3)


Składniki
- 3 – 4 średnie cebule
- czosnek 2 ząbki
- ok 60 dag kiełbasy
- 2 żółte papryki
- 2 czerwone papryki
- 2 małe cukinie
- 5 – 6 pomidorów
- 1 mała czerwona papryczka chilli
- 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
- oliwa z oliwek
- 1/2 kostki rosołowej
- ok 2–3 szklanek wody
- słodka i ostra papryka w proszku
- sól, pieprz
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, aż się zrumieni. Następnie dodajemy czosnek, kiełbasę. Podsmażmy jeszcze przez kilka minut. Dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę. Dolewamy wodę wraz z rozpuszczoną kostką rosołową. Chwile dusimy. Następnie dodajemy, sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz również pokrojoną w kostkę, cukinię (młodej cukinii nie trzeba obierać). Doprawiamy papryczką chilii i przecierem pomidorowym. Dusimy do momentu aż cukinia będzie miękka ale nie rozgotowana (czyli około 15-20 minut). Przyprawiamy do smaku.
Pyszotka:)
Pyszności danie 👌
Leczo zawsze dobre :)