Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podczas imprezy. Jest kolorowe, aromatyczne i smaczne. Może być podane zarówno z kromką chleba, jak i z ryżem. Polecam.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, aż się zrumieni. Następnie dodajemy czosnek, kiełbasę. Podsmażmy jeszcze przez kilka minut. Dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę. Dolewamy wodę wraz z rozpuszczoną kostką rosołową. Chwile dusimy. Następnie dodajemy, sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz również pokrojoną w kostkę, cukinię (młodej cukinii nie trzeba obierać). Doprawiamy papryczką chilii i przecierem pomidorowym. Dusimy do momentu aż cukinia będzie miękka ale nie rozgotowana (czyli około 15-20 minut). Przyprawiamy do smaku.