Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo to jedno z moich ulubionych dań dlatego w sezonie robię je dość często.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8302
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4596
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 634
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8302
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1203
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10040
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4596
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 634
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Papryki umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię obrać ze skórki, przekroić wzdłuż, usunąć miąższ i również pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Kiedy się zarumieni dodać pokrojoną cebulę. Smażyć chwilę, aż cebula się zeszkli, następnie dodać drobno pokrojony czosnek, smażyć jeszcze kilka sekund i dodać pokrojone pomidory. Wszystko razem chwilę podsmażyć, następnie wrzucić pokrojoną paprykę i cukinię, wlać przecier pomidorowy. Wszystko razem wymieszać i dodać przyprawy. Można trochę podlać wodą, ale nie jest to konieczne, bo warzywa puszczą sok.
Dusić pod przykryciem z lekko uchyloną pokrywką około 50 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze 5-10 minut, żeby sos trochę odparował. Przyprawić jeszcze solą i pieprzem według swojego gustu.