Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo to jedno z moich ulubionych dań dlatego w sezonie robię je dość często.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 92
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5705
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 92
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 112
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 621
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Papryki umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Cukinię obrać ze skórki, przekroić wzdłuż, usunąć miąższ i również pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Kiedy się zarumieni dodać pokrojoną cebulę. Smażyć chwilę, aż cebula się zeszkli, następnie dodać drobno pokrojony czosnek, smażyć jeszcze kilka sekund i dodać pokrojone pomidory. Wszystko razem chwilę podsmażyć, następnie wrzucić pokrojoną paprykę i cukinię, wlać przecier pomidorowy. Wszystko razem wymieszać i dodać przyprawy. Można trochę podlać wodą, ale nie jest to konieczne, bo warzywa puszczą sok.
Dusić pod przykryciem z lekko uchyloną pokrywką około 50 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze 5-10 minut, żeby sos trochę odparował. Przyprawić jeszcze solą i pieprzem według swojego gustu.