Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo afrykańskie to jednogarnkowy, pyszny obiad. Można je podać z ryżem lub pieczywem.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 859
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 852
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 859
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 78
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, marchewki w talarki, paprykę po opróżnieniu gniazd nasiennych pokroić na części i każdą część na cienkie paski, duszone pieczarki pokroić na drobno, fasolę odcedzić. Do dużego rondla z grubym dnem wlać 2 cm wody, zagotować i wsypać pokrojoną w piórka cebulę. Po ok. 5 minutach wsypać pokrojoną marchewkę i gotować ok. 8 min. Po tym czasie wsypać pokrojoną paprykę, pieczarki puszkę krojonych pomidorów lub słoik przecieru pomidorowego. Składniki suchych przypraw wymieszać i delikatnie dodawać do potrawy. Doprawić do smaku, a to co zostanie zawsze można wykorzystać do mięs czy sosów. Gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać odcedzoną fasolę i gotować jeszcze ok. 5 minut. Leczo zagęścić masłem orzechowym. Podawać z ryżem , makaronem lub pieczywem.