Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo afrykańskie to jednogarnkowy, pyszny obiad. Można je podać z ryżem lub pieczywem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9059
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9059
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, marchewki w talarki, paprykę po opróżnieniu gniazd nasiennych pokroić na części i każdą część na cienkie paski, duszone pieczarki pokroić na drobno, fasolę odcedzić. Do dużego rondla z grubym dnem wlać 2 cm wody, zagotować i wsypać pokrojoną w piórka cebulę. Po ok. 5 minutach wsypać pokrojoną marchewkę i gotować ok. 8 min. Po tym czasie wsypać pokrojoną paprykę, pieczarki puszkę krojonych pomidorów lub słoik przecieru pomidorowego. Składniki suchych przypraw wymieszać i delikatnie dodawać do potrawy. Doprawić do smaku, a to co zostanie zawsze można wykorzystać do mięs czy sosów. Gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać odcedzoną fasolę i gotować jeszcze ok. 5 minut. Leczo zagęścić masłem orzechowym. Podawać z ryżem , makaronem lub pieczywem.