Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo afrykańskie to jednogarnkowy, pyszny obiad. Można je podać z ryżem lub pieczywem.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1166
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1267
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 148
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1166
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1267
Niedawno na naszym stole pojawiła się kaukaska sałatka winegret, a raczej kau...
Odsłon: 148
Składniki
Cebulę pokroić w piórka, marchewki w talarki, paprykę po opróżnieniu gniazd nasiennych pokroić na części i każdą część na cienkie paski, duszone pieczarki pokroić na drobno, fasolę odcedzić. Do dużego rondla z grubym dnem wlać 2 cm wody, zagotować i wsypać pokrojoną w piórka cebulę. Po ok. 5 minutach wsypać pokrojoną marchewkę i gotować ok. 8 min. Po tym czasie wsypać pokrojoną paprykę, pieczarki puszkę krojonych pomidorów lub słoik przecieru pomidorowego. Składniki suchych przypraw wymieszać i delikatnie dodawać do potrawy. Doprawić do smaku, a to co zostanie zawsze można wykorzystać do mięs czy sosów. Gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać odcedzoną fasolę i gotować jeszcze ok. 5 minut. Leczo zagęścić masłem orzechowym. Podawać z ryżem , makaronem lub pieczywem.