Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic równie pysznego jak leczo z sezonowych warzyw. Do tego upychamy to, co nam w lodówce zostaje, bo po co wyrzucać, jak można wykorzystać.
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231692
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4930
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36202
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231692
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4930
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36202
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
        
        
                Składniki
Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na kawałki. Cukinię kroimy w dużą kostkę. Paprykę kroimy w paski. Pomidory sparzamy, kroimy na kawałki. Baleron kroimy w paski. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę i wędlinę. Smażymy kilka chwil. Dodajemy pozostałe warzywa, smażymy jeszcze chwilę, cały czas mieszając. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, dodajemy mieloną paprykę. Dusimy pod przykryciem 10 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.