Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic równie pysznego jak leczo z sezonowych warzyw. Do tego upychamy to, co nam w lodówce zostaje, bo po co wyrzucać, jak można wykorzystać.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4790
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5753
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7312
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4790
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12985
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5753
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7312
Składniki
Cebulę siekamy. Pieczarki kroimy na kawałki. Cukinię kroimy w dużą kostkę. Paprykę kroimy w paski. Pomidory sparzamy, kroimy na kawałki. Baleron kroimy w paski. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy cebulę i wędlinę. Smażymy kilka chwil. Dodajemy pozostałe warzywa, smażymy jeszcze chwilę, cały czas mieszając. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy, zagotowujemy, zmniejszamy płomień, dodajemy mieloną paprykę. Dusimy pod przykryciem 10 minut. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.