Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bardzo smaczne i aromatyczne,dodatek papryki i pasty paprykowej zawozi nas w krainę madziarów,pachnąca pysznymi wyrobami i aromatami papryk. Serdecznie polecam:)
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9537
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3092
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6605
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9537
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3092
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6605
Składniki
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na maśle,dodać posiekany czosnek i zasmażyć. Cukinię wraz z łupką dodać do cebuli, dodać paprykki pokrojone w paski . .Boczniaki pokroić w paski dodać do cebuli i czosnku zasmażyć przez 10 min. Wszystko dusić do miękkości.Pod koniec duszenia dodać pomidory z puszki. Podlać wodą jedna lub dwie szklanki zależy jak gęste leczo chcemy. Dodać papryki w proszku,pastę oraz inne przyprawy jakie lubimy ,nie musicie trzymać się strikte przepisu...Pod koniec dodać garstkę listków bazylii. Zagotować i podawać. U mnie było podane z pieczywem.
Smacznego życzę!