Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo warzywne z soczewicą
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1438
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1120
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2172
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1438
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1120
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2172
Składniki
- Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną cebulę. - Smażymy aż się zarumieni. - Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię i pieczarki. - Dusimy około 15 minut. - Dodajemy opłukaną na sitku soczewicę i zalewamy pokrojonymi i sparzonymi pomidorami lub pomidorami z puszki. - Dusimy aż soczewica zmięknie około 10 minut. - Doprawiamy solą pieprzem, słodką i ostrą papryką. Na koniec wsypujemy posiekaną pietruszkę.