Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo warzywne z soczewicą

Leczo warzywne z soczewicą

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 12206

Dodano:

Odsłon: 1150

Leczo warzywne z soczewicą

Składniki

  • pieczarki ok. 10 sztuk
  • Cukinia
  • papryka czerwona
  • papryka zielona
  • papryka żółta
  • Cebula biała
  • 2 puszki pomidorów krojonych lub 10 świeżych sparzonych obranych ze skórki
  • 10 łyżek czerwonej soczewicy
  • olej do smażenia
  • sól 1 łyżeczka
  • pieprz 1/2 łyżeczki
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • papryka ostra 1/3 łyżeczki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leczo warzywne z soczewicą

Przygotowanie

  1. - Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną cebulę.

    - Smażymy aż się zarumieni.

    - Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię i pieczarki.

    - Dusimy około 15 minut.

    - Dodajemy opłukaną na sitku soczewicę i zalewamy pokrojonymi i sparzonymi pomidorami lub pomidorami z puszki.

    - Dusimy aż soczewica zmięknie około 10 minut.

    - Doprawiamy solą pieprzem, słodką i ostrą papryką. Na koniec wsypujemy posiekaną pietruszkę.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 21 lutego 2018 Bardzo fajny przepis na vege leczo, w końcu nie samym mięchem człowiek żyje :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń