Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo warzywne z soczewicą
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5359
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 828
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 941
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 155
Składniki
- Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną cebulę. - Smażymy aż się zarumieni. - Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię i pieczarki. - Dusimy około 15 minut. - Dodajemy opłukaną na sitku soczewicę i zalewamy pokrojonymi i sparzonymi pomidorami lub pomidorami z puszki. - Dusimy aż soczewica zmięknie około 10 minut. - Doprawiamy solą pieprzem, słodką i ostrą papryką. Na koniec wsypujemy posiekaną pietruszkę.