Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo warzywne z soczewicą
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 218
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 125
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27966
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 218
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 125
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27966
Składniki
- Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy posiekaną cebulę. - Smażymy aż się zarumieni. - Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię i pieczarki. - Dusimy około 15 minut. - Dodajemy opłukaną na sitku soczewicę i zalewamy pokrojonymi i sparzonymi pomidorami lub pomidorami z puszki. - Dusimy aż soczewica zmięknie około 10 minut. - Doprawiamy solą pieprzem, słodką i ostrą papryką. Na koniec wsypujemy posiekaną pietruszkę.