Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z cukinią

Leczo z cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 444

Dodano:

Odsłon: 18034

Letni czas to czas aromatycznej kuchni. Uwielbiam iść do warzywnika i zerwać świeże warzywa. Bardzo lubię robić w tym okresie leczo, jest tak kolorowe, z dużą ilością warzyw, że na sam widok robię się głodna! Zapraszamy również na nasz Instagram oraz kanał Youtube @smacznie_na_talerzu gdzie znajdziesz więcej przepisów oraz filmików krok po kroku. Czekamy na Ciebie i życzymy smacznego!

Składniki

  • 2 średnie cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 750g cukinii
  • 500g kiełbasy
  • 1 papryka żółta
  • 1 papryka czerwona
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 10 listków świeżej bazyli
  • sol
  • pieprz
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 4 łyżki oleju
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Leczo z cukinią

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój w piórka, czosnek zmiażdż i posiekaj. Cukinię oraz kiełbasę przekrój wzdłuż i pokrój w półksiężyce. Z papryk usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Liście bazylii posiekaj.

  2. Na rozgrzanym oleju podduś cebulę z czosnkiem (ok.3-4min.). Dodaj kiełbasę i smaż do zrumienia (ok.5 min.). Następnie dodaj wszystkie warzywa oraz przyprawy. Wymieszaj. Duś pod przykryciem ok 20 min, do miękkości warzyw.

  3. . Na koniec dopraw do smaku. Podawaj z chrupkim pieczywem.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń