Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni czas to czas aromatycznej kuchni. Uwielbiam iść do warzywnika i zerwać świeże warzywa. Bardzo lubię robić w tym okresie leczo, jest tak kolorowe, z dużą ilością warzyw, że na sam widok robię się głodna! Zapraszamy również na nasz Instagram oraz kanał Youtube @smacznie_na_talerzu gdzie znajdziesz więcej przepisów oraz filmików krok po kroku. Czekamy na Ciebie i życzymy smacznego!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3197
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 176
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 87
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3197
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 176
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 87
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 75
Składniki
Cebulę pokrój w piórka, czosnek zmiażdż i posiekaj. Cukinię oraz kiełbasę przekrój wzdłuż i pokrój w półksiężyce. Z papryk usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Liście bazylii posiekaj.
Na rozgrzanym oleju podduś cebulę z czosnkiem (ok.3-4min.). Dodaj kiełbasę i smaż do zrumienia (ok.5 min.). Następnie dodaj wszystkie warzywa oraz przyprawy. Wymieszaj. Duś pod przykryciem ok 20 min, do miękkości warzyw.
. Na koniec dopraw do smaku. Podawaj z chrupkim pieczywem. Smacznego