Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Letni czas to czas aromatycznej kuchni. Uwielbiam iść do warzywnika i zerwać świeże warzywa. Bardzo lubię robić w tym okresie leczo, jest tak kolorowe, z dużą ilością warzyw, że na sam widok robię się głodna! Zapraszamy również na nasz Instagram oraz kanał Youtube @smacznie_na_talerzu gdzie znajdziesz więcej przepisów oraz filmików krok po kroku. Czekamy na Ciebie i życzymy smacznego!
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 465
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1204
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4655
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 465
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 26
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1204
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4655
Składniki
Cebulę pokrój w piórka, czosnek zmiażdż i posiekaj. Cukinię oraz kiełbasę przekrój wzdłuż i pokrój w półksiężyce. Z papryk usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Liście bazylii posiekaj.
Na rozgrzanym oleju podduś cebulę z czosnkiem (ok.3-4min.). Dodaj kiełbasę i smaż do zrumienia (ok.5 min.). Następnie dodaj wszystkie warzywa oraz przyprawy. Wymieszaj. Duś pod przykryciem ok 20 min, do miękkości warzyw.
. Na koniec dopraw do smaku. Podawaj z chrupkim pieczywem. Smacznego