Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podczas imprezy. Jest kolorowe, aromatyczne i smaczne. Może być podane zarówno z kromką chleba, jak i z ryżem. Polecam.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10297
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5395
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 703
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 108
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10297
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5395
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 703
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, aż się zrumieni. Następnie dodajemy czosnek, boczek, kiełbasę. Podsmażmy jeszcze przez kilka minut. Dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę. Dolewamy wodę wraz z rozpuszczoną kostką rosołową. Chwile dusimy. Następnie dodajemy, sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz również pokrojoną w kostkę, cukinię (młodej cukinii nie trzeba obierać). Doprawiamy papryczką chilii i przecierem pomidorowym. Dusimy do momentu aż cukinia będzie miękka ale nie rozgotowana (czyli około 15-20 minut). Przyprawiamy do smaku.