Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z cukinią i kiełbasą

Przepis dnia 2013-07-08
Leczo z cukinią i kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 235 Ocena: 7060

Dodano:

Odsłon: 86272

Pyszne, szybkie danie

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leczo z cukinią i kiełbasą

Przygotowanie

  1. Do rondelka wlałam niewielką ilość oleju rzepakowego. Kiedy był gorący, dodałam drobno pokrojoną kiełbasę i 2 posiekane cebule. Do tego dania należy użyć dobrej kiełbasy, która się rozpada podczas smażenia. Smażyłam około 5 minut. 2 cukinie obrałam, wycięłam środki z pestkami, pokroiłam w kosteczkę i dodałam do rondelka. Przyprawiłam solą i słodką papryką. Podlałam 50 ml wody i dusiłam po przykryciem. Kiedy cukinia była miękka, dodałam 1 czubatą łyżeczkę koncentratu pomidorowego, wymieszałam. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń