Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, jesienne danie pełne warzyw. Rozgrzeje i nasyci, a do tego pięknie pachnie.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39016
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 172
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9256
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39016
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 404
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 172
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9256
Składniki
Cebulę kroimy w piórka. Czosnek drobno siekamy. Paprykę i cukinię kroimy w niedużą kostkę (cukinię można obrać, jeśli nie lubimy skórki). Pomidory obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. W większym garnku rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę. Szklimy przez chwilę, a następnie dodajemy czosnek i ostrą papryczkę. Krótko smażymy i wrzucamy paprykę. Mieszamy i smażymy przez około 4-5 minut. Do papryki i cebuli dodajemy dalej cukinię i pomidory. Garnek przykrywamy i przez 15 minut dusimy wszystko razem na mniejszym ogniu.
W tym czasie kroimy kiełbasę w plasterki i podsmażamy ją na patelni. Staramy się nie dodawać tłuszczu do smażenia, ale jeśli jest w nim bardzo mało tłuszczu, to dolewamy odrobinę oleju lub smalcu. Kiełbaskę należy bardzo mocno zrumienić. Pod koniec smażenia dodajemy wędzoną paprykę i wyłączamy gaz. Wszystko mieszamy i przekładamy do garnka z warzywami.
Leczo doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy również słodką paprykę oraz listki tymianku. Pozostawiamy jeszcze na około 10 minut, aby smaki się przegryzły i można podawać.