Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne, jesienne danie pełne warzyw. Rozgrzeje i nasyci, a do tego pięknie pachnie.
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8565
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 859
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 902
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 113
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8565
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 859
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 902
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 113
Składniki
Cebulę kroimy w piórka. Czosnek drobno siekamy. Paprykę i cukinię kroimy w niedużą kostkę (cukinię można obrać, jeśli nie lubimy skórki). Pomidory obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę. W większym garnku rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę. Szklimy przez chwilę, a następnie dodajemy czosnek i ostrą papryczkę. Krótko smażymy i wrzucamy paprykę. Mieszamy i smażymy przez około 4-5 minut. Do papryki i cebuli dodajemy dalej cukinię i pomidory. Garnek przykrywamy i przez 15 minut dusimy wszystko razem na mniejszym ogniu.
W tym czasie kroimy kiełbasę w plasterki i podsmażamy ją na patelni. Staramy się nie dodawać tłuszczu do smażenia, ale jeśli jest w nim bardzo mało tłuszczu, to dolewamy odrobinę oleju lub smalcu. Kiełbaskę należy bardzo mocno zrumienić. Pod koniec smażenia dodajemy wędzoną paprykę i wyłączamy gaz. Wszystko mieszamy i przekładamy do garnka z warzywami.
Leczo doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy również słodką paprykę oraz listki tymianku. Pozostawiamy jeszcze na około 10 minut, aby smaki się przegryzły i można podawać.