Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne leczo, z dużą ilością cukinii i z dodatkiem mięsa mielonego.Pycha!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
W głębokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, wrzuć mięso, dopraw solą i pieprzem i obsmaż do zarumienienia. Dodaj cebulę wraz z dodatkową łyżką oliwy, po czym smaż do zeszklenia, mieszając czasu do czasu.
Dodaj paprykę, cukinie, papryczkę chili, po czym dopraw solą i pieprzem i smaż, od czasu do czasu mieszając, przez około 10 minut. Dopraw papryką w proszku, dodaj pokrojone pomidory i gotuj przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Następnie dodaj passatę pomidorową i gotuj przez kolejne 5 minut. Na koniec wymieszaj z posiekanym estragonem i bazylią i podawaj z chrupiącym pieczywem.