Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne leczo, z dużą ilością cukinii i z dodatkiem mięsa mielonego.Pycha!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1638
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
W głębokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, wrzuć mięso, dopraw solą i pieprzem i obsmaż do zarumienienia. Dodaj cebulę wraz z dodatkową łyżką oliwy, po czym smaż do zeszklenia, mieszając czasu do czasu.
Dodaj paprykę, cukinie, papryczkę chili, po czym dopraw solą i pieprzem i smaż, od czasu do czasu mieszając, przez około 10 minut. Dopraw papryką w proszku, dodaj pokrojone pomidory i gotuj przez 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Następnie dodaj passatę pomidorową i gotuj przez kolejne 5 minut. Na koniec wymieszaj z posiekanym estragonem i bazylią i podawaj z chrupiącym pieczywem.