Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny pomysł na lekki obiad w ciepłe, słoneczne dni. Często do leczo dodaje warzywa, które aktualnie mam w lodówce. Tym razem była to papryka, cukinia, fasolka szparagowa, pomidory i cebula. Muszę przyznać, że w tej wersji smakuje naprawdę wyjątkowo. Potrawę wzbogaciłam o dodatek kiełbasy, żeby leczo było bardziej treściwe. Tak przygotowany obiad możemy podawać solo, z pieczywem, ziemniakami lub ryżem.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 110
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 95
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 110
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 95
Składniki
Cebulę obierz z łupin, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor.
Cukinię i paprykę umyj i pokrój w kostkę. Fasolkę umyj, odetnij końcówki, pokrój na mniejsze części. Warzywa dorzuć do cebuli, podlej passatą i duś pod przykryciem przez około 15 minut.
Kiełbasę pokrój na plasterki, pomidory umyj i pokrój w kostkę. Składniki dodaj do leczo. Potrawę dopraw solą, pieprzem i oregano. Całość duś jeszcze przez około 5 minut. Po tym czasie leczo z cukinią i fasolką szparagową jest gotowe do jedzenia.