Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie , sycące i smaczne danie z wykorzystaniem własnych warzyw.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 444
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 111
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 320
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 444
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 111
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 278
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 320
Składniki
Fasolkę umyć, odciąć końce i każdą przekroić na 2-3 kawałki. Ugotować w wodzie z dodatkiem soli i łyżki cukru. Przelać na sicie zimną wodą .
Cebulę pokroić i "zeszklić" na oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą , oraz pokrojoną paprykę. Połączyć z ugotowaną wcześniej fasolką. Wymieszać i doprawić . Chwilę dusić na wolnym ogniu. Przed podaniem udekorować gałązką świeżego koperku.