Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne danie idealne na szybki obiad albo na kolację. W sezonie warto zamrozić trochę fasolki, aby móc to danie przygotować zimą.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22413
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14408
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4455
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43530
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 555
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 528
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22413
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14408
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4455
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43530
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 555
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 528
Składniki
Fasolkę szparagową myjemy, odkrawamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki kroimy w półplasterki i dusimy do odparowania wody. Pomidory sparzamy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy marchewkę, wlewamy ok. 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości i odparowania wody. Dodajemy fasolkę, kiełbasę, pieczarki, pomidory i paprykę i chwilę razem dusimy. Dodajemy ketchup i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec doprawiamy do smaku papryką słodką, majerankiem, solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Dusimy jeszcze przez chwilę. Smacznego :)