Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne danie idealne na szybki obiad albo na kolację. W sezonie warto zamrozić trochę fasolki, aby móc to danie przygotować zimą.
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 313
Polecam.
Odsłon: 776
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 313
Polecam.
Odsłon: 776
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36333
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 440
Składniki
Fasolkę szparagową myjemy, odkrawamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki kroimy w półplasterki i dusimy do odparowania wody. Pomidory sparzamy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy marchewkę, wlewamy ok. 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości i odparowania wody. Dodajemy fasolkę, kiełbasę, pieczarki, pomidory i paprykę i chwilę razem dusimy. Dodajemy ketchup i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec doprawiamy do smaku papryką słodką, majerankiem, solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Dusimy jeszcze przez chwilę. Smacznego :)