Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo smaczne danie idealne na szybki obiad albo na kolację. W sezonie warto zamrozić trochę fasolki, aby móc to danie przygotować zimą.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3046
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3046
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Składniki
Fasolkę szparagową myjemy, odkrawamy końcówki, kroimy na mniejsze kawałki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Pieczarki kroimy w półplasterki i dusimy do odparowania wody. Pomidory sparzamy we wrzątku, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju. Dodajemy marchewkę, wlewamy ok. 1/2 szklanki wody i dusimy do miękkości i odparowania wody. Dodajemy fasolkę, kiełbasę, pieczarki, pomidory i paprykę i chwilę razem dusimy. Dodajemy ketchup i przeciśnięty przez praskę czosnek. Na koniec doprawiamy do smaku papryką słodką, majerankiem, solą i pieprzem oraz dodajemy posiekany koperek. Dusimy jeszcze przez chwilę. Smacznego :)