Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z kabaczka powstaje z bardzo dojrzałych warzyw, dzięki czemu jest przyjemnie słodkie i wyraziste. Wręcz czuje się promienie słońca podczas jedzenia. Danie nie potrzebuje dużej ilości przypraw. Kabaczek jest dość charakterystyczny i mocny w smaku, a słodka papryka z pomidorami świetnie go dopełniają. Sok z cytryny nie tylko podkręca smak, ale także gwarantuje zachowanie żywego, naturalnego koloru dania.
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 106
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 153
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 16
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 106
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 153
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 16
Składniki
Pomidory umyj, sparz i obierz ze skórek. Przełóż je do garnka i gotuj do momentu rozpadnięcia. Paprykę i kabaczka umyj i pokrój w plasterki lub półpierścienie. Czosnek obierz i drobno posiekaj. Cebulę po obraniu pokrój w kostkę lub piórka. Kiełbasę pokrój w plasterki.
W dużym rondlu rozgrzej olej. Przesmaż na nim kiełbasę do ładnego zrumienienia. Dodaj pomidory i duś całość do uzyskania konsystencji gęstego sosu. Dodaj pozostałe warzywa. Duś wszystko przez kolejne 10 minut. Dopraw danie solą, cukrem, pieprzem i sokiem z cytryny.
Gotowe leczo z kabaczka może stanowić samodzielne danie obiadowe. Możesz także przełożyć je do wysterylizowanych słoików i zapasteryzować, na przykład na zimę, jednak w tym wypadku przygotuj je bez dodatku mięsa i dodaj je tuż przed podaniem.