Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z oregano

Leczo z oregano

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 3788

Dodano:

Odsłon: 298

Niby zwykłe, tradycyjne leczo- a dzięki przyprawom staje się niezwykłe.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leczo z oregano

Przygotowanie

  1. Sparzone wrzątkiem pomidory obierz ze skórki. Pokrój na małe kawałki. Powykrawaj twarde części pomidorów. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Paprykę pokrój w średniej długości paski a cukinię w większą kostkę. W dużym garnku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę. Po 5 minutach dodaj cukinię. Wymieszaj. Po 2 minutach dodaj paprykę. Smaż wszystko przez ok. 3 minuty. Dodaj pomidory i przyprawy. Danie doprowadź do wrzenia. Gotuj do czasu aż pomidory się rozpadną (ok. 30 minut). Przełóż do słoików. Pasteryzuj przez ok. 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń