Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe, tradycyjne leczo- a dzięki przyprawom staje się niezwykłe.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 525
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 919
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 525
Składniki
Sparzone wrzątkiem pomidory obierz ze skórki. Pokrój na małe kawałki. Powykrawaj twarde części pomidorów. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Paprykę pokrój w średniej długości paski a cukinię w większą kostkę. W dużym garnku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę. Po 5 minutach dodaj cukinię. Wymieszaj. Po 2 minutach dodaj paprykę. Smaż wszystko przez ok. 3 minuty. Dodaj pomidory i przyprawy. Danie doprowadź do wrzenia. Gotuj do czasu aż pomidory się rozpadną (ok. 30 minut). Przełóż do słoików. Pasteryzuj przez ok. 20 minut.