Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykłe, tradycyjne leczo- a dzięki przyprawom staje się niezwykłe.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 181
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2646
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107668
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 181
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 117
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2646
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 107668
Składniki
Sparzone wrzątkiem pomidory obierz ze skórki. Pokrój na małe kawałki. Powykrawaj twarde części pomidorów. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Paprykę pokrój w średniej długości paski a cukinię w większą kostkę. W dużym garnku rozgrzej olej. Wrzuć cebulę. Po 5 minutach dodaj cukinię. Wymieszaj. Po 2 minutach dodaj paprykę. Smaż wszystko przez ok. 3 minuty. Dodaj pomidory i przyprawy. Danie doprowadź do wrzenia. Gotuj do czasu aż pomidory się rozpadną (ok. 30 minut). Przełóż do słoików. Pasteryzuj przez ok. 20 minut.