Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegańska wersja klasycznego leczo gdzie gdzie mięsna wkładka ( najczęściej kiełbasa) została zastąpiona przez wędzone tofu. Lżejsza wersja letniego klasyku obiadowego.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 860
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4124
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 860
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 53
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2115
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4124
Składniki
Cebule pokroić w kostkę, czosnek posiekać, paprykę pokroić w wąskie paski. Cukinię pokroić w grube półkrążki- jeżeli macie większą lub starszą cukinię to należy najpierw wykroić ze środka gniazda nasienne. Tofu pokroić w kotkę ok 1 na 1 cm. Pomidory pokroić w kostkę.
W garnku z grubym dnem rozgrzać olej, dodać cebule i chwilę podsmażyć, dodać czosnek i przecier pomidorowy oraz paprykę, wymieszać. Na patelnie dodać paprykę, cukinię i pomidory. Dodać sól i pieprz. Całość dusić mieszając co jakiś czas aż warzywa zmiękną, ok 20 minut. Dodać tofu i oregano, wymieszać i poddusić jeszcze 5 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku, lekko posłodzić.