Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się tradycyjne mielone? Proste i wyjątkowo smaczne kotleciki rybne będą dla nich doskonałą alternatywą. Do ich zrobienia możesz wykorzystać mięso różnych ryb, które akurat masz pod ręką. Tak przygotowane kotlety możesz podać w tradycyjnej wersji - z ziemniakami i surówką. Świetnie sprawdzą się również jako baza do rybnych burgerów i wrapów.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6265
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9154
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8830
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6265
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9154
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8830
Składniki
Mięso ryby zmiksuj na gładką masę razem z kajzerką namoczoną w mleku oraz jajkiem.
Do masy dodaj posiekany drobno koperek, sok i skórkę z cytryny, mąkę, sól i pieprz oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa. Gdyby była zbyt rzadka, dodaj do niej więcej mąki lub bułki tartej. Odstaw masę na pół godziny do lodówki.
Ze schłodzonej masy uformuj średniej wielkości kotleciki rybne. Każdy obtocz w bułce tartej, a następnie smaż na oleju, do momentu aż zrumienią się z obu stron. Podawaj tuż po przygotowaniu z ulubioną surówką, ziemniakami lub ryżem