Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się tradycyjne mielone? Proste i wyjątkowo smaczne kotleciki rybne będą dla nich doskonałą alternatywą. Do ich zrobienia możesz wykorzystać mięso różnych ryb, które akurat masz pod ręką. Tak przygotowane kotlety możesz podać w tradycyjnej wersji - z ziemniakami i surówką. Świetnie sprawdzą się również jako baza do rybnych burgerów i wrapów.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4734
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5739
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7252
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4734
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12857
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5739
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7252
Składniki
Mięso ryby zmiksuj na gładką masę razem z kajzerką namoczoną w mleku oraz jajkiem.
Do masy dodaj posiekany drobno koperek, sok i skórkę z cytryny, mąkę, sól i pieprz oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa. Gdyby była zbyt rzadka, dodaj do niej więcej mąki lub bułki tartej. Odstaw masę na pół godziny do lodówki.
Ze schłodzonej masy uformuj średniej wielkości kotleciki rybne. Każdy obtocz w bułce tartej, a następnie smaż na oleju, do momentu aż zrumienią się z obu stron. Podawaj tuż po przygotowaniu z ulubioną surówką, ziemniakami lub ryżem