Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się tradycyjne mielone? Proste i wyjątkowo smaczne kotleciki rybne będą dla nich doskonałą alternatywą. Do ich zrobienia możesz wykorzystać mięso różnych ryb, które akurat masz pod ręką. Tak przygotowane kotlety możesz podać w tradycyjnej wersji - z ziemniakami i surówką. Świetnie sprawdzą się również jako baza do rybnych burgerów i wrapów.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 73
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1337
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 282
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 73
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1337
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 282
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 61
Składniki
Mięso ryby zmiksuj na gładką masę razem z kajzerką namoczoną w mleku oraz jajkiem.
Do masy dodaj posiekany drobno koperek, sok i skórkę z cytryny, mąkę, sól i pieprz oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa. Gdyby była zbyt rzadka, dodaj do niej więcej mąki lub bułki tartej. Odstaw masę na pół godziny do lodówki.
Ze schłodzonej masy uformuj średniej wielkości kotleciki rybne. Każdy obtocz w bułce tartej, a następnie smaż na oleju, do momentu aż zrumienią się z obu stron. Podawaj tuż po przygotowaniu z ulubioną surówką, ziemniakami lub ryżem