Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znudziły ci się tradycyjne mielone? Proste i wyjątkowo smaczne kotleciki rybne będą dla nich doskonałą alternatywą. Do ich zrobienia możesz wykorzystać mięso różnych ryb, które akurat masz pod ręką. Tak przygotowane kotlety możesz podać w tradycyjnej wersji - z ziemniakami i surówką. Świetnie sprawdzą się również jako baza do rybnych burgerów i wrapów.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 32
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2275
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 32
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2275
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 165
Składniki
Mięso ryby zmiksuj na gładką masę razem z kajzerką namoczoną w mleku oraz jajkiem.
Do masy dodaj posiekany drobno koperek, sok i skórkę z cytryny, mąkę, sól i pieprz oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa. Gdyby była zbyt rzadka, dodaj do niej więcej mąki lub bułki tartej. Odstaw masę na pół godziny do lodówki.
Ze schłodzonej masy uformuj średniej wielkości kotleciki rybne. Każdy obtocz w bułce tartej, a następnie smaż na oleju, do momentu aż zrumienią się z obu stron. Podawaj tuż po przygotowaniu z ulubioną surówką, ziemniakami lub ryżem