Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3961
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 140
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 554
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 349
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 166
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 3961
Kruche i mocno maślane ciasteczka kakaowe z kawałkami białej czekolady. Bardz...
Odsłon: 140
Rogaliki zrobione tylko z mąki i serka mascarpone. Dwa składniki, do tego ulu...
Odsłon: 554
Ciasto smakuje rewelacyjnie i pięknie wygląda. Masa jogurtowa zrobiona jest z...
Odsłon: 349
Gulasz z karkówki to mój kolejny pomysł na pyszny i prosty w przygotowaniu ob...
Odsłon: 166
Składniki
1. W dużym garnku wstawiamy osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju (kluski nie będą się sklejały). 2. Ser, mąkę, jajka i cukier zagniatamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto dzielimy na 4 części i podsypując mąką formujemy rulon ( jak na kopytka ), kroimy na małe kawałki i odkładamy na ścierkę. 3. Po przygotowaniu ostatnich klusków, wrzucamy je partiami na wrzącą wodę i gotujemy do czasu wypłynięcia na powierzchnię. 4. Gotowe kluseczki polewamy stopionym masłem z bułką tartą i posypujemy cukrem. Smacznego!