Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 664
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1416
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458561
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1698
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 664
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1416
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458561
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1698
Składniki
1. W dużym garnku wstawiamy osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju (kluski nie będą się sklejały). 2. Ser, mąkę, jajka i cukier zagniatamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto dzielimy na 4 części i podsypując mąką formujemy rulon ( jak na kopytka ), kroimy na małe kawałki i odkładamy na ścierkę. 3. Po przygotowaniu ostatnich klusków, wrzucamy je partiami na wrzącą wodę i gotujemy do czasu wypłynięcia na powierzchnię. 4. Gotowe kluseczki polewamy stopionym masłem z bułką tartą i posypujemy cukrem. Smacznego!