Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzień wcześniej kroję mięso w 1-1,5 cm plastry, które wkładam do marynaty i w...
Odsłon: 5
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 18
Dzień wcześniej kroję mięso w 1-1,5 cm plastry, które wkładam do marynaty i w...
Odsłon: 5
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 18
Składniki
1. W dużym garnku wstawiamy osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju (kluski nie będą się sklejały). 2. Ser, mąkę, jajka i cukier zagniatamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto dzielimy na 4 części i podsypując mąką formujemy rulon ( jak na kopytka ), kroimy na małe kawałki i odkładamy na ścierkę. 3. Po przygotowaniu ostatnich klusków, wrzucamy je partiami na wrzącą wodę i gotujemy do czasu wypłynięcia na powierzchnię. 4. Gotowe kluseczki polewamy stopionym masłem z bułką tartą i posypujemy cukrem. Smacznego!