Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8493
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 335
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5157
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4911
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45189
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8493
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 335
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5157
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4911
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45189
Składniki
1. W dużym garnku wstawiamy osoloną wodę z dodatkiem 2 łyżek oleju (kluski nie będą się sklejały). 2. Ser, mąkę, jajka i cukier zagniatamy na jednolitą masę. Gotowe ciasto dzielimy na 4 części i podsypując mąką formujemy rulon ( jak na kopytka ), kroimy na małe kawałki i odkładamy na ścierkę. 3. Po przygotowaniu ostatnich klusków, wrzucamy je partiami na wrzącą wodę i gotujemy do czasu wypłynięcia na powierzchnię. 4. Gotowe kluseczki polewamy stopionym masłem z bułką tartą i posypujemy cukrem. Smacznego!