Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następna propozycja na rodzinny obiad. Tym razem w słodkiej wersji.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7777
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce razem z białym serem. Dodać jajka oliwę, mąkę, sól, pieprz i wyrobić ciasto. Uformować wałek średnicy ok 3 cm i odkrawać nożem ukośne paski ok 1 cm. Wrzucać na wrzątek i gotować aż do wypłynięcia. Podawać można z jogurtem i cynamonem lub polane smażoną bułką tartą.