Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następna propozycja na rodzinny obiad. Tym razem w słodkiej wersji.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1150
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1740
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5858
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1150
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1740
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5858
Składniki
Ugotowane ziemniaki zmielić w maszynce razem z białym serem. Dodać jajka oliwę, mąkę, sól, pieprz i wyrobić ciasto. Uformować wałek średnicy ok 3 cm i odkrawać nożem ukośne paski ok 1 cm. Wrzucać na wrzątek i gotować aż do wypłynięcia. Podawać można z jogurtem i cynamonem lub polane smażoną bułką tartą.