Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest wielkim odkryciem, że drób jest mięsem delikatnym, zdrowym i lekkostrawnym. Z tego też względu jest często wykorzystywany w kuchni! Tym razem postanowiłem wykorzystać mięso z piersi kurczaka, wzbogacając efekt końcowy sosem czosnkowym. Jak wyszło i czy zadowoli podniebienia smakoszy? No cóż, sprawdźcie jak ja to zrobiłem zapoznając się ze szczegółami tego przepisu, a następnie zachęcam do samodzielnego wykonania.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 1173
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 19
Maje wnuki je uwielbiają, mogą też zagościć na stole świątecznym.
Odsłon: 31
Składniki
Filety oczyszczamy, „polędwiczki” odkrawamy. Mięso nakłuwamy, obtaczamy w sosie czosnkowym (gotowym, choć na leniwca pasuje gotowiec ;) ) z dodatkiem soli i pieprzu. Takie danie najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy smaki przegryzą się. Jak już mięso wyjmiemy z marynaty, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Całość podajemy z ulubionymi dodatkami.