Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest wielkim odkryciem, że drób jest mięsem delikatnym, zdrowym i lekkostrawnym. Z tego też względu jest często wykorzystywany w kuchni! Tym razem postanowiłem wykorzystać mięso z piersi kurczaka, wzbogacając efekt końcowy sosem czosnkowym. Jak wyszło i czy zadowoli podniebienia smakoszy? No cóż, sprawdźcie jak ja to zrobiłem zapoznając się ze szczegółami tego przepisu, a następnie zachęcam do samodzielnego wykonania.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3659
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 315
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3659
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 315
Składniki
Filety oczyszczamy, „polędwiczki” odkrawamy. Mięso nakłuwamy, obtaczamy w sosie czosnkowym (gotowym, choć na leniwca pasuje gotowiec ;) ) z dodatkiem soli i pieprzu. Takie danie najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy smaki przegryzą się. Jak już mięso wyjmiemy z marynaty, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Całość podajemy z ulubionymi dodatkami.