Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jest wielkim odkryciem, że drób jest mięsem delikatnym, zdrowym i lekkostrawnym. Z tego też względu jest często wykorzystywany w kuchni! Tym razem postanowiłem wykorzystać mięso z piersi kurczaka, wzbogacając efekt końcowy sosem czosnkowym. Jak wyszło i czy zadowoli podniebienia smakoszy? No cóż, sprawdźcie jak ja to zrobiłem zapoznając się ze szczegółami tego przepisu, a następnie zachęcam do samodzielnego wykonania.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5754
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 113
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10951
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 53
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5754
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 113
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10951
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 53
Składniki
Filety oczyszczamy, „polędwiczki” odkrawamy. Mięso nakłuwamy, obtaczamy w sosie czosnkowym (gotowym, choć na leniwca pasuje gotowiec ;) ) z dodatkiem soli i pieprzu. Takie danie najlepiej przygotować dzień wcześniej, wtedy smaki przegryzą się. Jak już mięso wyjmiemy z marynaty, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Całość podajemy z ulubionymi dodatkami.