Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste kluseczki z dodatkiem białego sera, okraszone roztopionym masełkiem ze zrumienioną bułką tartą - LENIWCE !
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12731
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5718
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7195
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12731
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5718
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7195
Składniki
Ser i ziemniaki rozdrabniamy dokładnie praską, po czym dodajemy żółtka, obie mąki, sól i wyrabiamy ciasto, które powinno być jednolite. Na posypanej mąką stolnicy formujemy z ciasta wałek, kroimy w romby i zaraz po przygotowaniu wrzucamy na posolony i z dodatkiem oleju wrzątek. Gotujemy od momentu wypłynięcia jeszcze 5 min. Wyjmujemy łyżką cedzakową wprost na talerze. Podajemy polane roztopionym masłem ze zrumienioną na patelce bułką tartą.