Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy pomysł na prostą i smaczną potrawę
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 173
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 44
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 124
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5926
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1623
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 173
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 44
Zastanawiasz się, co zaserwować podczas romantycznej kolacji we dwoje? Mamy p...
Odsłon: 124
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszne wrapy z ciast filo, farsz z mięsem m...
Odsłon: 5926
Szybkie do przygotowania (choć nieco trzeba odczekać), puszyste i kremowe, a...
Odsłon: 1623
Składniki
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie. Studzimy. Możemy użyć też ziemniaków z dnia poprzedniego Ziemniaki i ser mielimy. Do miski z serem i ziemniakami dodajemy oba rodzaje mąki i jajko. Wyrabiamy gładkie ciasto. W miarę potrzeby dodajemy nieco więcej mąki Z ciasta odrywamy kawałki i toczymy z nich na stolnicy wałeczki, które rozpłaszczamy dłonią, a następnie pod kątem kroimy w romby Kluseczki wrzucamy na lekko osoloną, gotującą się wodę. Po wypłynięciu na wierzch czekamy, aż woda się ponownie zagotuje, a następnie gotujemy kluseczki jeszcze ok 15 sekund. Przy dłuższym gotowaniu rozpadną się Kluski odcedzamy i na talerzu polewamy je bułką tartą przysmażoną na maśle. Posypujemy cukrem