Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, sycące i smaczne.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9667
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 852
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5836
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9667
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 298
Składniki
Twaróg i pieczoną dynię blenderujemy, dodajemy mąkę i cynamon Wyrabiamy lekko ciasto ręką Kiedy się prawie połączy dzielimy ciasto na 3 części
Na posypaną mąką stolnicę wykładamy kawałki ciasta i formujemy wałeczki Kroimy nożem na skośne kluski
Wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody i gotujemy ok 3 min od wypłynięcia Wyciągamy łyżką cedzakową na rozgrzaną patelnię z olejem lub masłem i rumienimy Pod koniec dodajemy szczyptę cynamonu i dodajemy orzechy aby się lekko podpiekłyRozkładamy na talerze, polewamy miodem, posypujemy skórka z pomarańczy i dodajemy świeże zioła