Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, sycące i smaczne.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414562
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2339
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3809
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414562
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2339
Składniki
Twaróg i pieczoną dynię blenderujemy, dodajemy mąkę i cynamon Wyrabiamy lekko ciasto ręką Kiedy się prawie połączy dzielimy ciasto na 3 części
Na posypaną mąką stolnicę wykładamy kawałki ciasta i formujemy wałeczki Kroimy nożem na skośne kluski
Wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody i gotujemy ok 3 min od wypłynięcia Wyciągamy łyżką cedzakową na rozgrzaną patelnię z olejem lub masłem i rumienimy Pod koniec dodajemy szczyptę cynamonu i dodajemy orzechy aby się lekko podpiekłyRozkładamy na talerze, polewamy miodem, posypujemy skórka z pomarańczy i dodajemy świeże zioła