Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, sycące i smaczne.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 216
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 78
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 22
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 18
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 216
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 78
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 22
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 18
Składniki
Twaróg i pieczoną dynię blenderujemy, dodajemy mąkę i cynamon Wyrabiamy lekko ciasto ręką Kiedy się prawie połączy dzielimy ciasto na 3 części
Na posypaną mąką stolnicę wykładamy kawałki ciasta i formujemy wałeczki Kroimy nożem na skośne kluski
Wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody i gotujemy ok 3 min od wypłynięcia Wyciągamy łyżką cedzakową na rozgrzaną patelnię z olejem lub masłem i rumienimy Pod koniec dodajemy szczyptę cynamonu i dodajemy orzechy aby się lekko podpiekłyRozkładamy na talerze, polewamy miodem, posypujemy skórka z pomarańczy i dodajemy świeże zioła