Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, sycące i smaczne.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2264
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18031
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2022
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2264
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18031
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2022
Składniki
Twaróg i pieczoną dynię blenderujemy, dodajemy mąkę i cynamon Wyrabiamy lekko ciasto ręką Kiedy się prawie połączy dzielimy ciasto na 3 części
Na posypaną mąką stolnicę wykładamy kawałki ciasta i formujemy wałeczki Kroimy nożem na skośne kluski
Wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody i gotujemy ok 3 min od wypłynięcia Wyciągamy łyżką cedzakową na rozgrzaną patelnię z olejem lub masłem i rumienimy Pod koniec dodajemy szczyptę cynamonu i dodajemy orzechy aby się lekko podpiekłyRozkładamy na talerze, polewamy miodem, posypujemy skórka z pomarańczy i dodajemy świeże zioła