Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, sycące i smaczne.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1196
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 147
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 465
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1196
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 147
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 465
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Twaróg i pieczoną dynię blenderujemy, dodajemy mąkę i cynamon Wyrabiamy lekko ciasto ręką Kiedy się prawie połączy dzielimy ciasto na 3 części
Na posypaną mąką stolnicę wykładamy kawałki ciasta i formujemy wałeczki Kroimy nożem na skośne kluski
Wrzucamy do wrzącej lekko osolonej wody i gotujemy ok 3 min od wypłynięcia Wyciągamy łyżką cedzakową na rozgrzaną patelnię z olejem lub masłem i rumienimy Pod koniec dodajemy szczyptę cynamonu i dodajemy orzechy aby się lekko podpiekłyRozkładamy na talerze, polewamy miodem, posypujemy skórka z pomarańczy i dodajemy świeże zioła