Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było przygotować i oto mój przepis na smażonego leszcza na patelni. Polecam
nóż, deska do krojenia, ręcznik papierowy, miska, patelnia, widelec,
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 17
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 21
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 203
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1741
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 17
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 21
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 203
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 1741
Składniki
Leszcz dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym do sucha, następnie kroimy na mniejsze porcje, skrapiamy obficie sokiem z cytryny i nacieramy przyprawami. Przekładamy do miski i wkładamy w chłodne miejsce na ok. 30 minut. Po tym czasie kawałki obtaczamy w mące pszennej i smażymy na złoty kolor z każdej strony. Smażymy wolno na małym ogniu palnika. Smacznego
Leszcz w przyprawach.
Obtaczanie rybki w mące.
Smażenie rybki.
Rybka gotowa do podania. Smacznego