Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Rybe sprawic ,umyc ,pokrpic na dzwonka,posypac sola i pieprzem i odstawic na 2-3 godziny
marchew ,selera i pietruszke pokroic w paski,cebule w kostkę a pora w plasterki
do rondla wlozyc masło,dodac warzywa,chwile posmazyc ,dolac wody,wrzucic przyprawy i dusic do miekkości warzyw,dodac koper
ze smietany ,mąki (nie za duzo) i wody sporządzic sos i wlac do rondla,doprawic sola pieprzem i maggi,dodac sok z cytryny,zagotowac i odstawić
rybe otoczyc w mące i usmazyc na rumiano,do rondla wlożyć usmazoną rybę,zagotowac i podawać z ziemniakami
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Grazenka 03 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Pięknie wygląda i pewnie smakuje bardzo dobrze. Coś takiego lubię :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 01 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
mmmm ..dawno nie jadłam leszcza , chyba wygnam męża na ryby - tylko kto mu przerębel w tym lodzie wykopie:) narobiłaś mi Jagodo ochoty , oj narobiłaś4 Kto głosował? | Odpowiedz

Mole3 31 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
Pani Jagodo, to co bardzo lubię - ryby. :)4 Kto głosował? | Odpowiedz