Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 235
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 146
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28032
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 235
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 146
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28032
Składniki
Zrobiłam mizerie- śmietana rozrzedzi się, gdy ogórki puszcza sok od soli.
Pomidory pokroiłam w ósemki, posoliłam i posypałam dymką.
Ugotowałam fasolkę szparagową do miękkości w osolonej wodzie. Na patelni przyrumieniłam bułkę tartą i po wyłączeniu ognia dodałam masło. Dosoliłam ją do smaku.
Wyszorowane młode ziemniaki ugotowałam w nieosolonej wodzie. I posiekałam koperek do posypania. Nie soliłam ich- sos czosnkowy będzie z solą.
Wymieszałam majonez ze śmietaną. Dodałam pokrojony szczypiorek, przeciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz.
Ugotowałam jaja na twardo 8 minut od zagotowania wody. Jaja były od rodziny, nie chowam kur :D
Opanierowałam boczniaki i plastry cukinii, usmażyłam je na oleju rzepakowym, odsączyłam na ręczniku papierowym i posoliłam po wierzchu.
Można nakładać :)
Smacznego :D