Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 371
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4864
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 62
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2629
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3204
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 371
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 4864
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 62
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2629
Przepis dnia
Pałki z kurczaka w boczku to pomysł na tradycyjny obiad w nieco innej, bardzi...
Odsłon: 3204
Składniki
Zrobiłam mizerie- śmietana rozrzedzi się, gdy ogórki puszcza sok od soli.
Pomidory pokroiłam w ósemki, posoliłam i posypałam dymką.
Ugotowałam fasolkę szparagową do miękkości w osolonej wodzie. Na patelni przyrumieniłam bułkę tartą i po wyłączeniu ognia dodałam masło. Dosoliłam ją do smaku.
Wyszorowane młode ziemniaki ugotowałam w nieosolonej wodzie. I posiekałam koperek do posypania. Nie soliłam ich- sos czosnkowy będzie z solą.
Wymieszałam majonez ze śmietaną. Dodałam pokrojony szczypiorek, przeciśnięty ząbek czosnku, sól i pieprz.
Ugotowałam jaja na twardo 8 minut od zagotowania wody. Jaja były od rodziny, nie chowam kur :D
Opanierowałam boczniaki i plastry cukinii, usmażyłam je na oleju rzepakowym, odsączyłam na ręczniku papierowym i posoliłam po wierzchu.
Można nakładać :)
Smacznego :D