Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Cebule obieramy ,kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Dodajemy ligawę pokrojoną na kotlety ,solimy ,dusimy chwilę pod przykryciem razem z cebulą. Zalewamy wodą tak ,aby zakryć mięso. Dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,pokrojony czosnek ,vegetę i dusimy pod przykryciem 10 min. Po tym czasie wyjmujemy mięso ,dodajemy mieloną paprykę i blendujemy sos. Stawiamy ponownie na kuchenkę i gotujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną sosu by pozbyć się grudek. Wlewamy do sosu ,zagęszczamy. Doprawiamy solą i pieprzem ,po czym ponownie wkładamy mięso i dusimy jeszcze chwilę.