Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4560
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7652
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3045
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 627
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4560
ciasto z owocami na przekąske lub deser owoce takie jak jabłka morele lub śli...
Odsłon: 7652
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 3045
Ciasteczka owsiane w sam raz na drugie śniadanie lub przekąske w pracy lub w...
Odsłon: 627
Składniki
Cebule obieramy ,kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Dodajemy ligawę pokrojoną na kotlety ,solimy ,dusimy chwilę pod przykryciem razem z cebulą. Zalewamy wodą tak ,aby zakryć mięso. Dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,pokrojony czosnek ,vegetę i dusimy pod przykryciem 10 min. Po tym czasie wyjmujemy mięso ,dodajemy mieloną paprykę i blendujemy sos. Stawiamy ponownie na kuchenkę i gotujemy. Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną sosu by pozbyć się grudek. Wlewamy do sosu ,zagęszczamy. Doprawiamy solą i pieprzem ,po czym ponownie wkładamy mięso i dusimy jeszcze chwilę.