Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, soczyste pałki z pysznym sosem - idealne na weekendowy obiad.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3508
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Składniki
Olej, sok z limonki, miód, oregano, tymianek i posiekany czosnek mieszamy razem tworząc marynatę. Udka z kurczaka nacieramy solą i wkładamy do marynaty, mieszamy. Odstawiamy na minimum 4 godziny. Po tym czasie mięso układamy w naczyniu do zapiekania (marynatę zostawiamy) i pieczemy 40 minut w 180 stopniach przewracając mięso w połowie pieczenia. Pozostałą marynatę umieszczamy w rondlu, dodajemy 50 ml wody i zagotowujemy. Dodajemy kostkę warzywną i mieszamy do rozpuszczenia. Całość zaciągamy skrobią ziemniaczaną wymieszaną z resztą wody. Tak przygotowanym sosem polewamy upieczonego kurczaka.