Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, soczyste pałki z pysznym sosem - idealne na weekendowy obiad.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2681
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3020
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2681
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3020
Składniki
Olej, sok z limonki, miód, oregano, tymianek i posiekany czosnek mieszamy razem tworząc marynatę. Udka z kurczaka nacieramy solą i wkładamy do marynaty, mieszamy. Odstawiamy na minimum 4 godziny. Po tym czasie mięso układamy w naczyniu do zapiekania (marynatę zostawiamy) i pieczemy 40 minut w 180 stopniach przewracając mięso w połowie pieczenia. Pozostałą marynatę umieszczamy w rondlu, dodajemy 50 ml wody i zagotowujemy. Dodajemy kostkę warzywną i mieszamy do rozpuszczenia. Całość zaciągamy skrobią ziemniaczaną wymieszaną z resztą wody. Tak przygotowanym sosem polewamy upieczonego kurczaka.