Do góry

Dania główne Przepis na:

Lin w śmietanie

Lin  w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 13883

Dodano:

Odsłon: 12596

Dostałam ładnego lina,a jak lin to koniecznie w smietanie.

Składniki

  • lin 1kg
  • koper pęczek
  • szczypiorek pęczek
  • śmietana 30 % małe opakowanie
  • sól,pieprz cytrynowy
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Lin w śmietanie

Przygotowanie

  1. rybe sprawic,posolić ,posypać pieprzem cytrynowym,do wnetrza ryby włożyc 2-3 gałązki kopru i kilka kwałków cebuli,na wierzchu ryby też po łożyc koperek i odstawic na godzinę

  2. na patelni rozgrzać olej,rybę otoczyć w mące i usmażyć na rumiano

  3. usmażoną rybę przełożyc do naczynia zaroodpornego,śmietanę wymieszać z pokrojonym koperkiem i szczypiorkiem,doprawic sola i pieprzem i takim sosem zalać rybę,piec 15 -20 minut,rybe mozna jeszcze posypać żółtym starym serem ale to już jak kto lubi

  4. tak przygotowana ryba doskonale smakuje z ziemniakami z wody

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

smaker 25 lipca 2016 Świetny pomysł na rybę. Wypróbujemy przy najbliższej okazji :)

46 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 24 lipca 2016 Wspaniała rybka,myślę,że inne też można zrobić wg.Twojego przepisu? Odpowiedzi: 2 ▼

46 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń