Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny makaron z tuńczykiem w oliwie, szpinakiem i pomidorkami. Pikantny, wyrazisty w smaku, idealnie doprawiony.
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2350
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10477
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4989
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1025
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7948
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2350
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10477
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 4989
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 1025
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7948
Składniki
Na patelni podgrzać oliwę z tuńczyka. Dodać bardzo drobno posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć. Dodać szpinak i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Smażyć krótką chwilę i dodać tuńczyka. Wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na patelnię wlać 1/4 szklanki wody z makaronu.
Makron odcedzić i przełożyć na patelnię. Doprawić solą, pieprzem, chili i płatkami czosnku. Makaron podawać od razu po przygotowaniu z wiórkami sera i posiekaną natką pietruszki.