Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny makaron z tuńczykiem w oliwie, szpinakiem i pomidorkami. Pikantny, wyrazisty w smaku, idealnie doprawiony.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2608
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4093
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102121
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6485
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2608
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4093
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102121
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6485
Składniki
Na patelni podgrzać oliwę z tuńczyka. Dodać bardzo drobno posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć. Dodać szpinak i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Smażyć krótką chwilę i dodać tuńczyka. Wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na patelnię wlać 1/4 szklanki wody z makaronu.
Makron odcedzić i przełożyć na patelnię. Doprawić solą, pieprzem, chili i płatkami czosnku. Makaron podawać od razu po przygotowaniu z wiórkami sera i posiekaną natką pietruszki.