Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny makaron z tuńczykiem w oliwie, szpinakiem i pomidorkami. Pikantny, wyrazisty w smaku, idealnie doprawiony.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 52
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6130
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 52
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6130
Składniki
Na patelni podgrzać oliwę z tuńczyka. Dodać bardzo drobno posiekaną cebulę i posiekany czosnek. Chwilę podsmażyć. Dodać szpinak i pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe. Smażyć krótką chwilę i dodać tuńczyka. Wymieszać. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na patelnię wlać 1/4 szklanki wody z makaronu.
Makron odcedzić i przełożyć na patelnię. Doprawić solą, pieprzem, chili i płatkami czosnku. Makaron podawać od razu po przygotowaniu z wiórkami sera i posiekaną natką pietruszki.