Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze piekłam karczek a teraz postanowiłam upiec łopatkę i też wyszło pysznie
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 360
Składniki
1. kapustę obgotować, odcedzić, na oleju podsmazyć posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i pora oraz startą marchew, dusić do odparowania płynu, dodać odcedzoną kapustę, liść laurowy, kminek i majeranek, doprawic sola i pieprzem, dusić chwilę, 2. mięso pokroić na kotlety, posolić, odstawić na chwilę, obsmażyć na rumiano, 3. w naczyniu ułozyc cienka warstwę kapusty, na to kotlety, przykryć kapustą, zalać kilkoma łyżkami gorącej wody, przykryć, piec ok 90 min w 180 st (sprawdzic czy mięso jest miękkie), smacznego