Do góry

Dania główne Przepis na:

łopatka w curry

łopatka w curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 870

Dodano:

Odsłon: 2367

MOŻNA PODAWAĆ JAKO DANIE GŁÓWNE LUB NA ZIMNO.

Składniki

  • 1,5 KG ŁOPATKI
  • 2 ŁYŻKI CURRY
  • LUBCZYK
  • SÓL, PIEPRZ
  • 3 ŁYŻI SMALCU DO SMAŻENIA
  • 2 ŁYŻKI OLEJU
  • 2 LIŚCIE LAUROWE
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
łopatka w curry

Przygotowanie

  1. Z CURRY, LUBCZYKU, SOLI, PIEPRZU I OLEJU PRZYGOTOWAĆ MARYNATĘ.
    NATRZEĆ MIĘSO, SZCZELNIE ZAWINĄĆ W FOLIĘ SPOŻYWCZĄ. WŁOŻYĆ DO LODÓWKI NA 24 GODZ. NA OKOŁO GODZ. PRZED SMAŻENIEM WYJĄĆ Z LODÓWKI. OBSMAŻYĆ NA SMALCU Z KAŻDEJ STRONY, WLAĆ WODĘ ( 1 SZKLANKA) I WŁOŻYĆ LIŚCIE LAUROWE. DUSIĆ PRZEZ OKOŁO GODZINĘ.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń