Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3711
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 902
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34201
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 554
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3711
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 902
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 228
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34201
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 554
Składniki
Łopatkę umyć ,osuszyć i pokroić w kostkę. Zamarynować dodając sos sojowy , czosnek niedźwiedzi ,sól ,pieprz i odrobinę oleju. Odstawić do lodówki na 12 godzin. Smażyć na suchej patelni do zrumienienia mięsa. Grzyby namoczyć przez noc ,zagotować i wyjąć. Ostudzone pokroić w paski. Sporządzić zasmażkę z tłuszczu ,cebuli i mąki ,rozprowadzić z wywarem z grzybów. Dodać pokrojone grzyby ,sól ,pieprz ,lubczyk ,śmietanę. Zagotować.