Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68745
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2096
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68745
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2096
Składniki
Łopatkę umyć ,osuszyć i pokroić w kostkę. Zamarynować dodając sos sojowy , czosnek niedźwiedzi ,sól ,pieprz i odrobinę oleju. Odstawić do lodówki na 12 godzin. Smażyć na suchej patelni do zrumienienia mięsa. Grzyby namoczyć przez noc ,zagotować i wyjąć. Ostudzone pokroić w paski. Sporządzić zasmażkę z tłuszczu ,cebuli i mąki ,rozprowadzić z wywarem z grzybów. Dodać pokrojone grzyby ,sól ,pieprz ,lubczyk ,śmietanę. Zagotować.