Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 883
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 195
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 10892
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 883
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 195
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 10892
Składniki
Łopatkę umyć ,osuszyć i pokroić w kostkę. Zamarynować dodając sos sojowy , czosnek niedźwiedzi ,sól ,pieprz i odrobinę oleju. Odstawić do lodówki na 12 godzin. Smażyć na suchej patelni do zrumienienia mięsa. Grzyby namoczyć przez noc ,zagotować i wyjąć. Ostudzone pokroić w paski. Sporządzić zasmażkę z tłuszczu ,cebuli i mąki ,rozprowadzić z wywarem z grzybów. Dodać pokrojone grzyby ,sól ,pieprz ,lubczyk ,śmietanę. Zagotować.