Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was pyszną propozycję obiadową a mianowicie drugie danie
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1097
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1097
Składniki
Przygotować kawałki łopatki ponakłuwać je specjalnym urządzeniem obsypać przyprawami wlać olej i wymieszać aby przyprawy połączyły się z mięsem odstawić na 15 minut a następnie na suchej rozgrzanej patelni obsmażyć na rumiany kolor
Do podsmażonego mięsa wlać 3 szklanki wody dodać pokrojona marchew oraz liście pora i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa i wyparowania większej ilości wody, jak mięso już prawie jest miękkie wlać jeszcze pół szklanki wody i nadal dusić na wolnym ogniu do pełnej miękkości mięsa po tym czasie wlać przygotowaną musztardę ze śmietaną zagotować do powstania sosu na koniec dodać natkę pietruszki i koper