Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny łosoś z zapieczony w cieście francuskim to danie, które z pewnością podbije twoje kubki smakowe. Przyprawy, które świetnie podkreślą smak ryby to sól i pierz, warto dodać również sok z cytryny. W przepisie znajdziesz także serek śmietankowy, szpinak i parmezan. Przepis pochodzi z 507. odcinka programu "Ewa gotuje".
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 28
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 332
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 50
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 144
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 28
Jeśli znudziły wam się tradycyjne kotlety, polecam kotlety drobiowe z dodatki...
Odsłon: 332
Zrazy wieprzowe z ogórkiem, cebulą i wędzonym boczkiem, podane z ziemniakami,...
Odsłon: 50
Proste ciasto w formie tortu do niedzielnej kawy.
Odsłon: 144
Składniki
Rybę skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Czosnek drobno posiekać. Podsmażyć na patelni, na maśle. Gdy zacznie się złocić, należy dorzucić szpinak. Po chwili dodać serek śmietankowy oraz parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.
Rybę ułożyć na cieście francuskim (umieszczonym na papierze do pieczenia). Na filecie rozłożyć szpinak. Zawinąć. Końcówki skleić i docisnąć widelcem. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Nożyczkami zrobić niewielkie nacięcia. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (na papierze). Piec na złoty kolor w temp. 180 st. C.
Podawać z sosem koperkowym (zrobionym z jasnej zasmażki, śmietany i drobno posiekanej zieleniny).