Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny łosoś z zapieczony w cieście francuskim to danie, które z pewnością podbije twoje kubki smakowe. Przyprawy, które świetnie podkreślą smak ryby to sól i pierz, warto dodać również sok z cytryny. W przepisie znajdziesz także serek śmietankowy, szpinak i parmezan. Przepis pochodzi z 507. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 170
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 362
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3133
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 170
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 362
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 3133
Składniki
Rybę skropić sokiem z cytryny. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić.
Czosnek drobno posiekać. Podsmażyć na patelni, na maśle. Gdy zacznie się złocić, należy dorzucić szpinak. Po chwili dodać serek śmietankowy oraz parmezan. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać i odstawić.
Rybę ułożyć na cieście francuskim (umieszczonym na papierze do pieczenia). Na filecie rozłożyć szpinak. Zawinąć. Końcówki skleić i docisnąć widelcem. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem. Nożyczkami zrobić niewielkie nacięcia. Przełożyć do naczynia żaroodpornego (na papierze). Piec na złoty kolor w temp. 180 st. C.
Podawać z sosem koperkowym (zrobionym z jasnej zasmażki, śmietany i drobno posiekanej zieleniny).