Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś atlantycki ma niski indeks glikemiczny, mogą go jeść diabetycy. To prawdziwa kopalnia witamin z grupy A, D i E. Ze względu na swoje właściwości, łosoś atlantycki powinien znaleźć się w diecie każdego człowieka, ma dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu za sprawą kwasów tłuszczowych omega 3, które działają przeciwzapalnie i antymiażdżycowo nie wspominając o walorach smakowych.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 36
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 36
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 116
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 109
Składniki
Łososia oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy oleju. Układamy na rozgrzanym tłuszczu poporcjowane kawałki ryby, posypująć pieprzem, solą i skrapiając sokiem z cytryny. Po kilku minutach odwracamy na drugą stronę i dosmażamy, przyprawiamy tak samo jak z pierwszej strony. Na talerzu można jeszcze raz skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem cytrynowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np.: frytkami, ziemniakami pieczone, ziemniaki z wody lub pieczywem.