Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś atlantycki ma niski indeks glikemiczny, mogą go jeść diabetycy. To prawdziwa kopalnia witamin z grupy A, D i E. Ze względu na swoje właściwości, łosoś atlantycki powinien znaleźć się w diecie każdego człowieka, ma dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu za sprawą kwasów tłuszczowych omega 3, które działają przeciwzapalnie i antymiażdżycowo nie wspominając o walorach smakowych.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 812
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 72
Składniki
Łososia oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy oleju. Układamy na rozgrzanym tłuszczu poporcjowane kawałki ryby, posypująć pieprzem, solą i skrapiając sokiem z cytryny. Po kilku minutach odwracamy na drugą stronę i dosmażamy, przyprawiamy tak samo jak z pierwszej strony. Na talerzu można jeszcze raz skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem cytrynowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np.: frytkami, ziemniakami pieczone, ziemniaki z wody lub pieczywem.