Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś atlantycki ma niski indeks glikemiczny, mogą go jeść diabetycy. To prawdziwa kopalnia witamin z grupy A, D i E. Ze względu na swoje właściwości, łosoś atlantycki powinien znaleźć się w diecie każdego człowieka, ma dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu za sprawą kwasów tłuszczowych omega 3, które działają przeciwzapalnie i antymiażdżycowo nie wspominając o walorach smakowych.
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10455
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1137
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1858
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4527
Barszcz czerwony to obowiązkowa pozycja na każdym wigilijnym stole. Ta wegeta...
Odsłon: 10455
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1137
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1858
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4527
Składniki
Łososia oczyszczamy, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy oleju. Układamy na rozgrzanym tłuszczu poporcjowane kawałki ryby, posypująć pieprzem, solą i skrapiając sokiem z cytryny. Po kilku minutach odwracamy na drugą stronę i dosmażamy, przyprawiamy tak samo jak z pierwszej strony. Na talerzu można jeszcze raz skropić sokiem z cytryny i posypać pieprzem cytrynowym. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np.: frytkami, ziemniakami pieczone, ziemniaki z wody lub pieczywem.