Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego i soczystego łososia duszonego w białym winie, otulonego koperkową nutą. Rybka jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich smakoszy ryb :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12022
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 597
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12022
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na mniejsze porcje, które oprószamy z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Doprawione filety smażymy z obu stron przez 1 minutę na rozgrzanym maśle (możemy użyć klarowanego), a następnie zalewamy całość białym winem i posypujemy wierzch ryb koperkiem. Patelnię przykrywamy i dusimy rybę około 7 minut. Gotowego łososia podajemy z ulubionymi dodatkami np. ryżem i świeżą surówką. Życzę smacznego! :)