Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego i soczystego łososia duszonego w białym winie, otulonego koperkową nutą. Rybka jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich smakoszy ryb :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1338
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 258
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1338
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 258
Składniki
Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na mniejsze porcje, które oprószamy z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Doprawione filety smażymy z obu stron przez 1 minutę na rozgrzanym maśle (możemy użyć klarowanego), a następnie zalewamy całość białym winem i posypujemy wierzch ryb koperkiem. Patelnię przykrywamy i dusimy rybę około 7 minut. Gotowego łososia podajemy z ulubionymi dodatkami np. ryżem i świeżą surówką. Życzę smacznego! :)