Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś duszony w białym winie

Łosoś duszony w białym winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 943 Ocena: 24691

Dodano:

Odsłon: 3681

Propozycja na delikatnego i soczystego łososia duszonego w białym winie, otulonego koperkową nutą. Rybka jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich smakoszy ryb :)

Składniki

  • filet z łososia
  • kieliszek białego wina
  • plaster masła
  • sól do smaku
  • pieprz czarny
  • koperek suszony
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na mniejsze porcje, które oprószamy z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Doprawione filety smażymy z obu stron przez 1 minutę na rozgrzanym maśle (możemy użyć klarowanego), a następnie zalewamy całość białym winem i posypujemy wierzch ryb koperkiem. Patelnię przykrywamy i dusimy rybę około 7 minut. Gotowego łososia podajemy z ulubionymi dodatkami np. ryżem i świeżą surówką.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń