Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego i soczystego łososia duszonego w białym winie, otulonego koperkową nutą. Rybka jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich smakoszy ryb :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1799
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 277
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 597
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1341
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1799
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 277
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 597
Składniki
Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na mniejsze porcje, które oprószamy z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Doprawione filety smażymy z obu stron przez 1 minutę na rozgrzanym maśle (możemy użyć klarowanego), a następnie zalewamy całość białym winem i posypujemy wierzch ryb koperkiem. Patelnię przykrywamy i dusimy rybę około 7 minut. Gotowego łososia podajemy z ulubionymi dodatkami np. ryżem i świeżą surówką. Życzę smacznego! :)