Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego, smażonego łososia marynowanego w miodzie i białym winie, który będzie idealną propozycją na smakowity i pożywny obiad :)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11134
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1300
Składniki
Do naczynia wlewamy miód, białe wino, sok z cytryny i oliwę z oliwek - wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą. Filety oczyszczamy z łusek i układamy je w powstałej marynacie skórą do góry na około 2 godziny.
Następnie na patelni rozpuszczamy plaster masła, obsypujemy ryby grubo mielonym pieprzem i smażymy je najpierw skórą do dołu, a potem odwracamy. Z drugiej strony smażymy rybę około 2 minut, a następnie podlewamy pozostałą częścią marynaty i dusimy jeszcze przez chwilę.
Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami. Świetnie komponuje się z kaszą i świeżą surówką. Życzę smacznego! :)