Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 27487
Dodano: 10.12.2015
Odsłon: 8554
1-2 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Do naczynia wlewamy miód, białe wino, sok z cytryny i oliwę z oliwek - wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą. Filety oczyszczamy z łusek i układamy je w powstałej marynacie skórą do góry na około 2 godziny.
Następnie na patelni rozpuszczamy plaster masła, obsypujemy ryby grubo mielonym pieprzem i smażymy je najpierw skórą do dołu, a potem odwracamy. Z drugiej strony smażymy rybę około 2 minut, a następnie podlewamy pozostałą częścią marynaty i dusimy jeszcze przez chwilę.
Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami. Świetnie komponuje się z kaszą i świeżą surówką. Życzę smacznego! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 10 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Piękny :) Odpowiedzi: 1 ▼13 Kto głosował? | Odpowiedz

mimiwiki 10 grudnia 2015Zgłoś do usunięcia
Pyszny :) Odpowiedzi: 1 ▼13 Kto głosował? | Odpowiedz