Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na delikatnego łososia na szpinakowej pierzynce z wyraźną nutą koziego jogurtu i czosnku. Całość jest zdrowa, smaczna i aromatyczna - idealnie komponuje się z kaszą jaglaną.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13701
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4302
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43244
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 523
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 447
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 475
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13701
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4302
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43244
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 523
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 447
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 475
Składniki
Na patelni rozpuszczamy masło i roztapiamy na nim szpinak. Gdy ten całkowicie się rozmrozi, podgrzewamy go jeszcze przez około 5 minut. Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, cukier brzozowy oraz jogurt kozi. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy około 5 - 7 minut. Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy jedną jej część w około 3 częściach wody z dodatkiem łyżeczki masła i soli. Gdy kasza się ugotuje, mieszamy ją z posiekanym, świeżym koperkiem, przykrywamy i odstawiamy, aby "doszła".
Łososia oczyszczamy, delikatnie odkrawamy skórę i oprószamy go z obu stron solą, pieprzem i świeżym koperkiem. Tak przygotowane ryby smażymy na maśle około 3 minut z każdej strony, dzięki czemu będą delikatne i soczyste.
Usmażonego łososia układamy na gorącej pierzynce szpinakowej. Życzę smacznego! :)