Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczony łosoś norweski w czosnku i cytrynie. Bogactwo smaków, aromatów, wartości odżywczych.
-Płat łososiowy delikatnie myjemy, odsączamy z wody, możemy wytrzeć ręcznikiem papierowym.
-Włączamy piekarnik na 200C, potrzebujemy go dobrze nagrzać - 10 min wystarczy.
-Łososia nacieramy tymiankiem, kardamonem i odrobiną soli morskiej
-Zmiażdżony ząbek czosnku układamy wzdłuż i wszerz ryby
-Łososia delikatnie nacieramy oliwą z oliwek (ok. łyżki stołowej). Robimy to dokładnie.
-Łososia układamy w sreberku. Uważajcie by nie rozlać oliwy. Skrapiamy wyciśniętym z plasterka cytryny sokiem, resztę układamy by ryba wchłonęła aromat.
-Zawijamy folię i zostawiamy na 5-10 minut, by aromaty i zapachy się przeszły.
-Łososia wstawiamy na górny, ale nie najwyższy poziom piekarnika.
-Czekamy ok. 15-20min
-W międzyczasie smażymy drobno pokrojoną cebulę dymkę razem z pęczkiem i przygotowujemy pieczywo.
-Podajemy z ulubionym pieczywem (na zdjęciu pieczywo typu tortilla).
-Dodajemy usmażoną cebulkę.
-Smacznego!
Zdrowy, pyszny i szybki w przyrządzeniu łosoś. Zgodny z dietą dr Dukana.
Odsłon: 30957
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18805
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3411
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3102
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 162
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 85
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18805
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3411
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3102
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 162
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 85
Składniki
-Płat łososiowy delikatnie myjemy, odsączamy z wody, możemy wytrzeć ręcznikiem papierowym. -Włączamy piekarnik na 200C, potrzebujemy go dobrze nagrzać - 10 min wystarczy.
-Łososia nacieramy tymiankiem, kardamonem i odrobiną soli morskiej
-Zmiażdżony ząbek czosnku układamy wzdłuż i wszerz ryby
-Łososia delikatnie nacieramy oliwą z oliwek (ok. łyżki stołowej). Robimy to dokładnie.
-Łososia układamy w sreberku. Uważajcie by nie rozlać oliwy. Skrapiamy wyciśniętym z plasterka cytryny sokiem, resztę układamy by ryba wchłonęła aromat.
-Zawijamy folię i zostawiamy na 5-10 minut, by aromaty i zapachy się przeszły.
-Łososia wstawiamy na górny, ale nie najwyższy poziom piekarnika. -Czekamy ok. 15-20min
-W międzyczasie smażymy drobno pokrojoną cebulę dymkę razem z pęczkiem i przygotowujemy pieczywo.
-Podajemy z ulubionym pieczywem (na zdjęciu pieczywo typu tortilla). -Dodajemy usmażoną cebulkę. -Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Mintaj panierowany z ziemniakami i kapustą gotowaną
Dania główne
Eskalopki wieprzowe z sałatką
Dania główne
Panierowane schaby wieprzowe z ziemniakami i duszonym porem ze śmietaną
Dania główne
Kurczak z puree ziemniaczanym i sałatka
Mintaj panierowany z ziemniakami i kapustą gotowaną
Ryba Panierowana z kapustą i ziemniakami palce lizać
Odsłon: 14
Eskalopki wieprzowe z sałatką
Dobry obiad to prosty obiad
Odsłon: 16