Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne i pożywne zestawienie z rybą w roli głównej, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu? Taka jest propozycja na delikatnego i soczystego łososia o subtelnym aromacie i smaku cytrynowym. Ryba przygotowywana jest na parze.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 169
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 169
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 104
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na filety, które oprószamy solą morską i grubo mielonym pieprzem. Do naczynia przeznaczonego do gotowania na parze lub do garnka nalewamy wodę, do której dodajemy kawałki skórki cytrynowej (z połowy cytryny), a następnie układamy na sitku filety z łososia. Na każdy filet kładziemy plaster masła, które nada mu jeszcze lepszego smaku. Rybki parujemy około 8 do 10 minut. Gotowego łososia o cytrynowym aromacie podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)