Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne i pożywne zestawienie z rybą w roli głównej, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu? Taka jest propozycja na delikatnego i soczystego łososia o subtelnym aromacie i smaku cytrynowym. Ryba przygotowywana jest na parze.
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 962
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113401
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1453
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 962
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113401
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1453
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na filety, które oprószamy solą morską i grubo mielonym pieprzem. Do naczynia przeznaczonego do gotowania na parze lub do garnka nalewamy wodę, do której dodajemy kawałki skórki cytrynowej (z połowy cytryny), a następnie układamy na sitku filety z łososia. Na każdy filet kładziemy plaster masła, które nada mu jeszcze lepszego smaku. Rybki parujemy około 8 do 10 minut. Gotowego łososia o cytrynowym aromacie podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)