Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, smaczne i pożywne zestawienie z rybą w roli głównej, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu? Taka jest propozycja na delikatnego i soczystego łososia o subtelnym aromacie i smaku cytrynowym. Ryba przygotowywana jest na parze.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 196
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 31
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17428
Składniki
Łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na filety, które oprószamy solą morską i grubo mielonym pieprzem. Do naczynia przeznaczonego do gotowania na parze lub do garnka nalewamy wodę, do której dodajemy kawałki skórki cytrynowej (z połowy cytryny), a następnie układamy na sitku filety z łososia. Na każdy filet kładziemy plaster masła, które nada mu jeszcze lepszego smaku. Rybki parujemy około 8 do 10 minut. Gotowego łososia o cytrynowym aromacie podajemy z ulubionymi dodatkami. Życzę smacznego! :)