Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-01-2017
Dzisiaj zapraszam na finezyjne, ale bardzo smakowite, wyraziste i aromatyczne połączenie łososia, szynki parmeńskiej, suszonych pomidorów i niebieskiego sera pleśniowego. Tych roladek po prostu trzeba spróbować, gdyż każdy kęs dostarczy nam niesamowitej gry smaków i aromatów. Wnętrze jest idealne, ponieważ łosoś jest bardzo soczysty i wprost rozpływa się w ustach. Smacznie polecam :)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 774
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2804
Składniki
Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy go na mniejsze kawałki. Każdy kawałek oprószamy czosnkiem granulowanym i układamy na nim drobno pokrojone suszone pomidory*. * jeśli pomidory są zbyt słone, można je wcześniej sparzyć delikatnie wrzątkiem. Samej ryby nie solimy, gdyż sól z pomidorów, sera i szynki w zupełności wystarczy.
Na każdym kawałku układamy także plaster niebieskiego sera pleśniowego, a następnie zawijamy ryby w plastry szynki parmeńskiej.
Tak przygotowane roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego delikatnie wysmarowanego oliwą z oliwek. Wierch każdej z nich również skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na około 15 minut.
Gotowe roladki podajemy z pieczonymi warzywami lub świeżą surówką. Z tak przygotowaną rybą świetnie łączę się także lekkie dipy owocowe. Życzę smacznego! :)