Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-01-2017
Dzisiaj zapraszam na finezyjne, ale bardzo smakowite, wyraziste i aromatyczne połączenie łososia, szynki parmeńskiej, suszonych pomidorów i niebieskiego sera pleśniowego. Tych roladek po prostu trzeba spróbować, gdyż każdy kęs dostarczy nam niesamowitej gry smaków i aromatów. Wnętrze jest idealne, ponieważ łosoś jest bardzo soczysty i wprost rozpływa się w ustach. Smacznie polecam :)
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 34
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 34
Składniki
Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy go na mniejsze kawałki. Każdy kawałek oprószamy czosnkiem granulowanym i układamy na nim drobno pokrojone suszone pomidory*. * jeśli pomidory są zbyt słone, można je wcześniej sparzyć delikatnie wrzątkiem. Samej ryby nie solimy, gdyż sól z pomidorów, sera i szynki w zupełności wystarczy.
Na każdym kawałku układamy także plaster niebieskiego sera pleśniowego, a następnie zawijamy ryby w plastry szynki parmeńskiej.
Tak przygotowane roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego delikatnie wysmarowanego oliwą z oliwek. Wierch każdej z nich również skrapiamy oliwą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na około 15 minut.
Gotowe roladki podajemy z pieczonymi warzywami lub świeżą surówką. Z tak przygotowaną rybą świetnie łączę się także lekkie dipy owocowe. Życzę smacznego! :)