Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty łosoś smażony na maśle klarowanym.
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 17
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 50
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1414
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 17
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 50
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 1414
Składniki
Łososia opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym, jeśli chcesz odetnij skórę. Skrop sokiem z cytryny z obu stron.Posyp solą, pieprzem, czosnkiem oraz papryką słodką. Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc.
Na patelni rozgrzej masło klarowane i usmaż łososia po około trzy minuty z obu stron. Podaj z ulubionymi dodatkami np. ulubioną sałatką lub surówką.