Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś teriyaki to jeden z najbardziej popularnych sposobów na łososia. Skoro wszyscy go tak kochają to i ja postanowiłam się z nim zmierzyć. Dziś przygotowałam dla Was marynatę teriyaki z sosem sojowym, rybnym, miodem i imbirem… Istna podróż w samo serce Azji…
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2056
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 302
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 741
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2056
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 302
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 741
Składniki
Wszystkie składniki marynaty wymieszać, zalać nią filety i marynować około 3 godzin. W międzyczasie kawałki obracać. Smażyć łososia na rozgrzanej patelni grillowej skórą do dołu około 5 minut. Po tym czasie łososia obrócić i smażyć około 3 minut. Dłużej grillowany łosoś, będzie suchy i wiórowaty. Na koniec całość posypać sezamem. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną chili i dymkę (jej białą część). Następnie na patelnię wrzucić przygotowany makaron i lekko przesmażyć. Całość podlać 2 łyżkami marynaty z łososia. Na koniec posypać świeżo posiekanym szczypiorkiem z dymki. Łososia podawać z przygotowanym makaronem i sałatką z roszponki skropionej oliwą i sokiem z limonki.