Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 831 Ocena: 16492
Dodano: 02.12.2020
Odsłon: 1292
1-2 os. | 30 min | łatwe | przystępne |
Wychodzą dwie porcje ryby w cieście.
Paprykę z czosnkiem siekamy i przesmażamy na patelni z odrobiną oleju. Pod koniec dodajemy kawałki pomidorów, doprawiamy solą i pieprzem, studzimy.
Łososia kroimy wzdłuż na 2 części, delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem cytrynowym.
Ciasto kroimy w dwa prostokąty u mnie 16 X 13 cm, tak żeby swobodnie owinąć łososia.
Na środku wzdłuż dłuższego boku rozkładamy nadzienie, układamy łososia i zwijamy ciasto, odcinając jego nadmiar.
Rybę przekładamy zwinięciem do dołu.
Z reszty ciasta wycinamy kształt ryby.
Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem , nakładamy rybkę i ją też smarujemy.
Możemy zrobić nacięcia i włożyć ziarenko pieprzu w miejsce oczu.
Ciasto pieczemy w 210 C około 25-30 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

SprytnaChochla 04 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Ależ śliczna!1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Z tak pysznymi dodatkami musi smakować świetnie!1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 03 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super:)1 Kto głosował? | Odpowiedz