Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Reklamować łososia? Nie:) Spróbujcie sami;)
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem, który wymaga odrobiny pracy, ale wynag...
Odsłon: 161
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 602
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 60
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 95
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem, który wymaga odrobiny pracy, ale wynag...
Odsłon: 161
Najlepsze domowe. Pachnące masełkiem, dlatego nie ma potrzeby dodawania olejk...
Odsłon: 602
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 60
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 95
Składniki
Filety z ryby umyć, (można namoczyć w mleku potem wypłukać). Włoszczyznę obrać, wypłukać włożyć do wrzącej wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i przyprawę (np. vegetę, warzywko itp.). Cebulę obrać i przypiec na ogniu, wrzucić do wywaru. Ugotowany wywar przecedzić, doprawić do smaku solą, włożyć pokrojoną rybę (po zagotowaniu usunąć szumowiny) i gotować na małym ogniu ok. 15-20 minut. Następnie rybę ostrożnie wyjąć przestudzić, usunąć ości, ułożyć na półmisku. Ja dzielę rybę na małe kawałki, niektórzy wolą całe filety. Posypać pokrojoną marchewką, groszkiem, ułożyć cząstki ugotowanego jajka itp. Można też dodać zieloną pietruszkę. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę (przepis na każdym opakowaniu), przestudzić i zalać rybę. Wstawić do lodówki. Galaretę podawać z sokiem z cytryny lub octem.