Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Reklamować łososia? Nie:) Spróbujcie sami;)
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 68
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 45
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 68
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 45
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 95
Składniki
Filety z ryby umyć, (można namoczyć w mleku potem wypłukać). Włoszczyznę obrać, wypłukać włożyć do wrzącej wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i przyprawę (np. vegetę, warzywko itp.). Cebulę obrać i przypiec na ogniu, wrzucić do wywaru. Ugotowany wywar przecedzić, doprawić do smaku solą, włożyć pokrojoną rybę (po zagotowaniu usunąć szumowiny) i gotować na małym ogniu ok. 15-20 minut. Następnie rybę ostrożnie wyjąć przestudzić, usunąć ości, ułożyć na półmisku. Ja dzielę rybę na małe kawałki, niektórzy wolą całe filety. Posypać pokrojoną marchewką, groszkiem, ułożyć cząstki ugotowanego jajka itp. Można też dodać zieloną pietruszkę. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę (przepis na każdym opakowaniu), przestudzić i zalać rybę. Wstawić do lodówki. Galaretę podawać z sokiem z cytryny lub octem.