Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Reklamować łososia? Nie:) Spróbujcie sami;)
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 380
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3131
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 380
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3131
Składniki
Filety z ryby umyć, (można namoczyć w mleku potem wypłukać). Włoszczyznę obrać, wypłukać włożyć do wrzącej wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i przyprawę (np. vegetę, warzywko itp.). Cebulę obrać i przypiec na ogniu, wrzucić do wywaru. Ugotowany wywar przecedzić, doprawić do smaku solą, włożyć pokrojoną rybę (po zagotowaniu usunąć szumowiny) i gotować na małym ogniu ok. 15-20 minut. Następnie rybę ostrożnie wyjąć przestudzić, usunąć ości, ułożyć na półmisku. Ja dzielę rybę na małe kawałki, niektórzy wolą całe filety. Posypać pokrojoną marchewką, groszkiem, ułożyć cząstki ugotowanego jajka itp. Można też dodać zieloną pietruszkę. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę (przepis na każdym opakowaniu), przestudzić i zalać rybę. Wstawić do lodówki. Galaretę podawać z sokiem z cytryny lub octem.