Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3758
Dodano: 05.08.2012
Odsłon: 16294
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Filety z ryby umyć, (można namoczyć w mleku potem wypłukać). Włoszczyznę obrać, wypłukać włożyć do wrzącej wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i przyprawę (np. vegetę, warzywko itp.). Cebulę obrać i przypiec na ogniu, wrzucić do wywaru. Ugotowany wywar przecedzić, doprawić do smaku solą, włożyć pokrojoną rybę (po zagotowaniu usunąć szumowiny) i gotować na małym ogniu ok. 15-20 minut. Następnie rybę ostrożnie wyjąć przestudzić, usunąć ości, ułożyć na półmisku. Ja dzielę rybę na małe kawałki, niektórzy wolą całe filety. Posypać pokrojoną marchewką, groszkiem, ułożyć cząstki ugotowanego jajka itp. Można też dodać zieloną pietruszkę. W gorącym wywarze rozpuścić żelatynę (przepis na każdym opakowaniu), przestudzić i zalać rybę. Wstawić do lodówki. Galaretę podawać z sokiem z cytryny lub octem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 05 sierpnia 2012Zgłoś do usunięcia
Podana przepięknie, kolorowo i z pomysłem- pyszna i wykwintna ryba .Pozdrawiam7 Kto głosował? | Odpowiedz