Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia amerykańska znana jest z łączenia kuchni świata i „ubieraniu” po swojemu. Tzw. kuchnia Fusion doskonale sprawdza się nie tylko w ambitnych restauracjach, również w domach. Daje nam to wielkie pole do popisu. Jednak podstawą jest, by nie przedobrzyć. Natłok smaków może zabić produkt, więc uważajmy z doborem przypraw. Dzisiaj proponujemy łososia w sosie orientalnym, na bazie soku ze świeżych mandarynek. Ryba lekko muśnięta owocem idealnie komponuje się ze świeżymi warzywami.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3906
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415060
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2448
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3906
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415060
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2448
Składniki
Mandarynkę sparzamy, studzimy, skórkę ścieramy na drobnej tarce, miąższ wyciskamy, sok przelewamy do miski. Do niej dolewamy sos sojowy, posiekany czosnek i imbir, ocet, cukier, skórkę z mandarynki, wodę, mieszamy i odstawiamy. Filety z łososia oczyszczamy, usuwamy skórę (dzielimy na 4 części), przekładamy do naczynia, zalewamy marynatą i odstawiamy na 2 godziny (temperatura pokojowa). Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, filety układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy kilkoma łyżkami marynaty, przykrywamy i pieczemy 25 minut. Podajemy z ulubionymi warzywami. U nas brokuł na parze i świeże pomidorki koktajlowe(jak zwykle pchamy pomidory, bo kochamy).